EL FESTIVAL D'ESTIU DE SABADELL... I MÉS ENLLÀ

Un festival de referència

El Fresc Festival és el Festival d’Estiu de Sabadell i el Vallès. Una iniciativa que va néixer el 2017 per cobrir una oferta inexistent i posar en valor un espai del Centre de Sabadell ideal per a les vetllades d’estiu i molt estimat per la ciutadania: els Jardinets de la Fundació 1859 Caixa Sabadell o, com el coneix tothom, ‘els jardinets de la Caixa’. 

Organitzat per la Fundació 1859 Caixa Sabadell, amb BBVA com a partner principal, el Fresc s’ha consolidat com la principal iniciativa estiuenca de Sabadell i una de les més importants del país. Un índex d’ocupació entre el 80 i el 90 per cent demostra que s’ha convertit en una cita ineludible, situada al mapa dels principals festivals de Catalunya. 

Un espai extraordinari, una gran campanya de comunicació i una programació plena de noms en majúscula en garanteixen la capacitat d’atracció. De fet, un 40 per cent dels espectadors del Fresc procedeixen de fora de Sabadell i, sovint, de municipis molt allunyats . 

Experiències #alafresca

Els jardinets de la Fundació 1859 Caixa Sabadell són un autèntic oasi de natura i tranquil·litat al Centre de Sabadell, un punt de trobada indiscutible de la ciutadania i, per tant, un lloc ideal per a convocatòries culturals a l’aire lliure aprofitant la fresca dels vespres i les nits d’estiu. Es tracta d’un parc urbà excel·lentment comunitat i amb tots els serveis necessaris per garantir el confort dels espectadors i la qualitat de les representacions.

El Fresc Festival no vol ser només un aparador de convocatòries artístiques en el camp del teatre, la música o la paraula.

L’espai en el que es desenvolupa permet ampliar aquestes activitats amb un seguit de propostes complementàries que proporcionin als espectadors gaudir d’una autèntica experiència cultural estiuenca sense moure’s de la ciutat.

Els Jardinets disposen d’un servei de restauració que permet completar les vetllades culturals, per exemple, amb sopars a la fresca. I, a més, algunes de les convocatòries artístiques es complementen amb xerrades postfunció, és a dir, amb col·loquis posteriors entre el públic i els/les artistes. 

Una valoració excel·lent

L’enquesta de satisfacció efectuada entre els assistents al Fresc 2021 dona uns resultats excel·lents i demostra l’alta valoració del certamen entre el públic. L’aspecte més valorat és el tracte del personal del Festival. Els espectadors també qualifiquen amb un excel·lent el ticketing, l’horari i l’accessibilitat. Amb un notable alt, l’estat del recinte i la programació en general. Igualment, el públic valora amb un excel·lent la seva experiència global al Festival d’Estiu de Sabadell:

Tracte rebut
9.4/10
Horari
9.1/10
Recinte
8.7/10
Ticketing
9.1/10
Accés
9.1/10
Programació
8.5/10
Nota global a la teva experiència al Fresc
9.3/10