MÚSICA

'BLAUMUT 10'

Blaumut

Dijous 13 de juliol, 21.00

Durada: 80 minuts

Preu: 32€

Espectacle fora d'abonament

Xavi de la Iglesia, guitarra, piano i veu
Vassil Lambrinov, violí
Oriol Aymat, violoncel
Toni Pagès, bateria i teclats
Manuel Krapovickas, contrabaix, baix elèctric i teclats

COMPARTEIX AQUESTA PÀGINA

Blaumut 10 és el nom forjat per una de les bandes del pop català més emblemàtica dels darrers anys a l’hora de celebrar la seva primera dècada de trajectòria musical. Aquest grup, que ha sabut combinar com pocs la varietat d’estils en una proposta eclèctica, variada i de qualitat, es vesteix de llarg per l’efemèride amb un repertori antològic que visita els principals festivals i escenaris del país. 

La trajectòria de la formació, una de les més riques dels darrers anys, conjuga la veu i la cançó d’autor, amb el gènere clàssic o el folk més nostrat, i ofereix un directe de qualitat que l’ha posicionat com una de les bandes de referència del pop català actual.

La gira de de celebració del desè aniversari preveu actuacions “pensades per fer totes aquelles cançons que als concerts és complicat d’interpretar perquè estem presentant un disc o un altre i el focus se centra en allò. Aquest cop volem fer una gira pensant en el públic que ens ha estat seguit durant tot aquest temps, fent una mena d’antologia de les cançons que més ens han demanat que toquéssim. Una mena de  greatest hits  en directe. Una celebració”, explica Xavi de la Iglesia.

El naixement de la banda es remunta al 2009 amb una formació inicial de tres membres: Xavi de la Iglesia (guitarra, piano i veu), Vassil Lambrinov (violí) i Oriol Aymat (violoncel). Al 2012 s’hi sumen Manel Pedrós, actualment substituït per en Toni Pagès (bateria) i Manuel Krapovickas (baix elèctric i contrabaix), per completar una banda que generarà en menys d’un any un univers propi que impregnarà l’escena musical catalana amb el seu disc debut, El Turista.