TEATRE

'L'abdicació'

La Gleva Teatre

Diumenge 9 de juliol, 21.30

Durada: 70 minuts

Preu: 25€

Direcció: Ramon Simó
Intèrpret: Xavier Ruano
I·luminació: Sílvia Valls
Modista: La Modista de Pàdua
Mestre armer i construcció escenogràfica: Xavier Redonet
Espai sonor: Joan Alavedra
Audiovisuals: David Sardà
Tècnica de so: Eva Vilar
Fotografia: David Ruano
Direcció tècnica VIC: Lluís Quintana
Tècnic residència: Miquel Oliveras
Direcció tècnica La Gleva: Pau Montull

L’abdicació va ser estrenada l’1 de juliol de 2022 al teatre del Centre d’Osona de l’Institut del teatre

COMPARTEIX AQUESTA PÀGINA

Una persona es lleva de bon matí, amb les seves cabòries, consulta llibres, no sabem ben bé què li passa fins que rep una trucada telefònica i ens assabentem que ha de fer un discurs, que és el rei i que com cada any, el dia del seu aniversari, fa una al·locució per a la població.

El rei parla sobre la realitat, veritat científica, i la seva contraposició amb les percepcions; sobre la naturalesa del poder, les divinitats, la col·lectivitat, i la seva contraposició amb la individualitat i l’individualisme; sobre el republicanisme i els drets col·lectius en contraposició amb l’egolatria; sobre el pacte de l’Estat social i la contraposició amb la lluita per la seva abolició.

L’abdicació és un monòleg d’Albert de la Torre sobre la fi del paradigma social de convivència en el qual s’ha basat la política i la pau europea des de la fi de la II Guerra Mundial. Albert de la Torre, periodista i crític teatral des de 1985 fins a 1997 als diaris Diari de Barcelona i El País, va fundar la revista Escena que, durant 10 anys, va oferir informació teatral i l’edició de més de 100 textos d’autors teatrals contemporanis.

Professional de la ràdio i la televisió, va mantenir el seu contacte amb el teatre fent
desenes de traduccions i adaptacions de textos teatrals. El 2017 va fundar La Gleva Teatre i el 2018 Amici Miei Produccions SL. L’abdicació és el primer text teatral que estrena.