Teatre

"SPEER"

Pep Munné i Xavier Ripoll

Dijous 14 de juliol, 21.30

Durada: 70 minuts

Preu: 22€

Autora: Esther Vilar
Direcció: Ramon Simó
Intèrprets: Pep Munné i Xavier Ripoll
Espai escènic i vestuari: Duna Homedes
Producció: Amici Miei Produccions/La Gleva Teatre

Sessió de postfunció posterior amb els membres de la companyia conduïda per Xavi Pardo, crític de teatre de la plataforma recomana.cat.

COMPARTEIX AQUESTA PÀGINA

Després de sortir de la presó, Albert Speer rep un funcionari de la RDA en el seu antic despatx, un edifici actualment en obres de reforma, on Speer havia desenvolupat el projecte de remodelació de Berlín, rebatejada Germania, com a capital del Reich per a després d’una victòria del nazisme que no es va produir. És un despatx on havia passat llargues hores amb Hitler planificant tots els detalls d’aquesta megalòpolis.

De la conversa amb el seu interlocutor, n’emanen reflexions sobre el poder, la barbàrie i la visió i revisió de la història recent que es va entrellaçant amb una trama d’equívocs i enganys.

Albert Speer va ser un dels 24 màxims dirigents nazis encausats en el procés de Nüremberg i l’únic que va evitar la pena de mort. Va complir íntegrament una pena de 20 anys de presó i el 1966 va sortir del presidi de Spandau per reincorporar-se a la seva activitat com a arquitecte i a escriure diversos llibres autobiogràfics, a través dels quals i d’estudiats contactes amb la premsa, va mirar de treure’s de sobre l’estigma d’haver estat un dels principals responsables de l’Holocaust. Va morir durant una visita a Londres el 1981.

Si t'interessa aquest espectacle, també t'agradaran aquests...