TEATRE

Dissabte 17 de juliol, 21.30

Espai: Amfiteatre

Duració: 70 min

Preu: 22€

Intèrprets: Ricard Farré i Arnau Puig
Autor: Santiago Rusiñol
Música: Joel Riu
Producció: Marina Marcos / El Maldà
Ajudant direcció i producció:  Montse Farrarons
Versió i dramatúrgia: Ricard Farré i Arnau Puig
Assessorament escènic: Laura Aubert i Adrià Aubert
Escenografia: Enric Romaní
Ajudant d’escenografia: Paula Font
Il·luminació: Adrià Aubert
Vestuari: Carlota Ricart Amenós (monstruA)   
Assessorament de moviment: Aida Llop
Caracterització: Àngels Palomar i Marquès – Damaret
Pròtesis: David Chapanoff
Fotografia: Sílvia Poch

Un espectacle de Ricard Farré i Arnau Puig
Una coproducció d’El Maldà i les Decennals de Valls 2021.

Agraïments: Xavier Albertí, Col·lecció Etnològica Puig Casas, Alba Puig, Marc del Valle, Glòria Casas i Jaume Puig,  Victor Emil, Montse Miralles, Jordi Ferré

COMPARTEIX AQUESTA PÀGINA

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

El bon policia és una afilada comèdia de Santiago Rusiñol que, en la seva estrena l’any 1905, va provocar un gran enrenou de crítica i no va deixar indiferent al públic de l’època. 115 anys després, la història de supervivència de dos amics en un temps (també) de crisi, l’amor i un seguit d’embolics hilarants tornen a posar en evidència els prejudicis socials i l’arbitrarietat de la justícia. En un un joc que trenca totes les convencions, només dos actors interpreten tots els personatges de l’auca convidant a l’espectador a riure plegats del món que ens ha tocat viure.

Es tracta d’una comèdia d’embolics en la qual dos bons jans, per mirar de sobreviure, es veuen immersos en un situació ben curiosa. Josep, un personatge innocent i mancant de perjudicis, accepta una feina de policia per mantenir la seva particular familia, formada pels seus fills i el seu bon amic Anton. Per exercir el seu nou ofici haurà d’afrontar circumstàncies ben còmiques (desballestar una timba de joc, detenir un activista social, empaitar un delinqüent perillós…) però el seu bon caràcter i la seva bona fe s’interposen entre ell i les ordres del seu cap.

L’espectacle neix de la fal·lera dels actors Ricard Farrés i Arnau Puig per dur a escena una comèdia del nostre repertori teatral. Després d’un treball de recerca de textos i autors e la tradició autòctona, rellegint Rusiñol es van topar amb una de les seves comèdies més desconegudes: El bon policia. Una obra molt poc representada i que en la seva estrena al Teatre Romea va provocar un considerable rebombori.

Amb un text tan especial i polèmic entre mans, el repte ha estat adaptarlo i crear una dramatúrgia pròpia en la qual tots els personatges són interpretats, només, pels dos actors. La poètica d’un text tant punyent, l’extraordinària actualitat dels temes que s’hi tracten, el fregolisme escènic i el treball d’interpretació són els pilars d’una proposta que arriba al Fresc Festival precedida per l’èxit que va tenir-hi la seva cosina-germana, Les dones sàvies de Molière, en l’edició del 2018.

Amb El bon policia, l’espectador es submergeix en una afilada, delirant i desconeguda comèdia d’un dels grans mestres del nostre patrimoni teatral, que puja a escena amb un increïble treball actoral i en un espectacle ple d’enginy, energia i sobretot, humor i diversió.