Sobre el Festival

Un nou Festival d’Estiu per al Vallès Occidental 

El Fresc Festival és el nou Festival d’Estiu de Sabadell i el Vallès Occidental. Una iniciativa que neix de la força de diferents entitats amb l’objectiu de cobrir una oferta inexistent a la vegada que es posa en valor un espai del Centre de Sabadell ideal per a les vetllades d’estiu i molt estimat per la ciutadania: l’Amfiteatre dels Jardins de l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859 o, com el coneix tothom, l’Amfiteatre dels Jardinets.

La primera edició del Fresc Festival es desenvoluparà del 25 de juny al 24 de juliol de 2017 i inclourà diferents espectacles de música, teatre, escena familiar i cinema, la majoria dels quals es representaran a l’aire lliure aprofitant el magnífic entorn de l’Amfiteatre.

El Fresc Festival és el resultat lògic de les programacions d’estiu que fins ara desenvolupaven, de forma singularitzada, els seus impulsors. A partir d’aquest any, els anteriors cicles estiuencs conflueixen en una proposta única, més forta, més clara i encara més atractiva per als espectadors. I, sobretot, una proposta que vol transcendir l’àmbit purament local per esdevenir una cita consolidada a nivell comarcal. El Fresc Festival aspira a ser un dels grans certàmens d’estiu del Vallès Occidental, és a dir, vol atreure espectadors tant de Sabadell com de les poblacions del voltant que tenen Sabadell com a punt de referència.

El Fresc Festival es nodreix de l’experiència d’entitats que promouen algunes de les programacions culturals més importants de Sabadell durant la temporada convencional. Una autèntica suma de talent per oferir als espectadors una oferta unitària de gran qualitat, dirigida a un col·lectiu ampli de públic (inclòs el familiar) i molt accessible. Una cita indispensable, a partir d’ara, de l’estiu a Sabadell i el Vallès Occidental.

El Fresc Festival neix de l’aliança entre la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, gestora de l’Espai Cultura Sabadell; BBVA CXJoventuts Musicals de Sabadell, l’Alliance Fraçaise de Sabadell i UiU PromotorsLes programacions que aquestes entitats desenvolupen al llarg de l’any reuneixen milers d’espectadors i els cicles que algunes d’elles han desenvolupat al mateix Amfiteatre els darrers anys ha reunit una mitjana de 4.000 espectadors cada estiu.

L’Amfiteatre dels Jardinets

L’Amfiteatre del Jardí de l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859 és un oasi de natura i tranquil·litat en ple Centre de Sabadell, un punt de trobada indiscutible de la ciutadania i, per tant, un lloc ideal on desenvolupar convocatòries artístiques i culturals a l’aire lliure aprofitant la fresca dels vespres i les nits d’estiu.

Es tracta d’un parc urbà excel·lentment comunitat i amb tots els serveis necessaris (aparcament, accessibilitat, restauració…) per garantir el confort dels espectadors i la qualitat de les representacions.

Experiències per als espectadors

El Fresc Festival no vol ser només un aparador de convocatòries artístiques en el camp del teatre, la música o el cinema. L’espai en el que es desenvolupa permet ampliar aquestes activitats amb un seguit de propostes complementàries que permetin als espectadors assaborir una autèntica experiència estiuenca sense moure’s de la ciutat.

El Jardí de l’Espai Cultura disposen d’un complet servei de restauració que permet completar les vetllades culturals, per exemple, amb sopars a la fresca. I, a més, algunes de les convocatòries artístiques es complementen amb xerrades postfunció amb valor afegit, com per exemple degustacions de vins, entre d’altres.