EL FESTIVAL D'ESTIU DEL VALLÈS!

Un festival de referència

El Fresc Festival és el Festival d’Estiu de Sabadell i el Vallès. Una iniciativa que va néixer el 2017 de la força de diferents entitats amb l’objectiu de cobrir una oferta inexistent i posar en valor un espai del Centre de Sabadell ideal per a les vetllades d’estiu i molt estimat per la ciutadania: el jardí de l’Espai Cultura Fundació 1859 Caixa Sabadell o, com el coneix tothom, ‘els jardinets de la Caixa’. 

La primera edició del Fresc Festival, l’any 2017,  va incloure 26 representacions de teatre, música, poesia, musicals… I va ser tot un èxit: es va tancar amb un total de 5.500 espectadors i un índex d’ocupació global superior al 77 per cent

La segona edició, l’any 2018, va fregar els 6.000 espectadors, amb més d’una trentena d’espectacles i amb la creació d’un escenari alternatiu a l’Amfiteatre, l’anomenat Espai OFFresc, dedicat als espectacles que requereixen una major intimitat i/o permeten un format de cafè-teatre. 

El Fresc Festival és el resultat lògic de les programacions d’estiu que tradicionalment  desenvolupaven, de forma singularitzada, els seus impulsors. Gràcies al Fresc, aquells antics cicles estiuencs han confluït en una proposta única, més forta, més clara i, com demostren els resultats, més atractiva per als espectadors.

El Fresc Festival és, també, una proposta que vol transcendir l’àmbit purament local per esdevenir una cita consolidada a nivell comarcal i, fins i tot, nacional.  En aquest sentit, aspira a ser el gran certamen estiuenc d’estiu del Vallès, és a dir, vol atreure espectadors tant de Sabadell com de les poblacions del voltant que tenen la cocapital vallesana com a punt de referència.

Experiències a la fresca

El Jardí de l’Espai Cultura és un autèntic oasi de natura i tranquil·litat en ple Centre de Sabadell, un punt de trobada indiscutible de la ciutadania i, per tant, un lloc ideal on desenvolupar convocatòries artístiques i culturals a l’aire lliure aprofitant la fresca dels vespres i les nits d’estiu. Es tracta d’un parc urbà excel·lentment comunitat i amb tots els serveis necessaris per garantir el confort dels espectadors i la qualitat de les representacions.

El Fresc Festival no vol ser només un aparador de convocatòries artístiques en el camp del teatre, la música o el cinema.

L’espai en el que es desenvolupa permet ampliar aquestes activitats amb un seguit de propostes complementàries que proporcionin als espectadors gaudir d’una autèntica experiència cultural estiuenca sense moure’s de la ciutat.

Els Jardinets de l’Espai Cultura disposen d’un servei de restauració que permet completar les vetllades culturals, per exemple, amb sopars a la fresca. I, a més, algunes de les convocatòries artístiques es complementen amb xerrades postfunció amb valor afegit, com per exemple degustacions de vins, entre d’altres.

FRESC FESTIVAL 2017

FRESC FESTIVAL 2018