DEL 26 DE JUNY AL 22 DE JULIOL
JARDÍ DE L'ESPAI CULTURA FUNDACIÓ SABADELL 1859

MÚSICA

JORDI MOLINA

'Retrat en groc'

El tenora i compositor català presenta Jordi Molina el seu projecte més personal després de més de tres dècades d’exitosa trajectòria profesional. Pioner, inquiet, talentós i inconformista. Són alguns dels adjectius que han acompanyat Molina (Blanes, 1962) al llarg de més de trenta anys de reconeguda carrera. Amb el projecte Matèria del temps (Discmedi 2016), va donar un pas endavant que considerava tan necessari a nivel artístic com a nivell vital: articular una producció en què el so instrumental d’una tenora liderés un grup que interpretés música de nova creació amb una clara voluntat de penetració social, en la línia del que ja està passant en realitats culturals singulars com la gallega o la basca.

Amb ànim d’aprofundir en aquest treball de fons i donar-li continuïtat, així com expressant la voluntat de consolidar el ‘so de banda’ tot ampliant tant el repertori com la difusió del so de la tenora com a instrument solístic, arriba aquesta segona producció a septet amb el títol genèric de Retrat en groc. Com l’anterior, és un disc principalment amb temes d’autoria pròpia i articulats en base a materials tradicionals, per tal d’obtenir una proposta artística que fluctua entre la música tradicional, la world music, la cançó i la improvisació. Jordi Molina repeteix banda per tal de consolidar el treball fet amb músics d’alt nivell provinents de tradicions musicals molt diverses.

“Crec que he arribat allà on volia. Aquesta és la sensació que tinc… Després d’un intens camí personal d’experimentació basat en la necessitat d’ampliar la utilització de l’instrument que m’ha acompanyat tota la vida, Matèria del temps (Discmedi 2016) i ara Retrat en groc (Adep 2018) és resultat d’un llarg aprenentatge, de moltes experiències viscudes, d’influències musicals molt heterogènies i de la confluència dels meus dos vessants com a músic: l’instrumentista i el compositor. Constitueix la continuació d’un nou camí, una declaració d’intencions futures a la recerca d’un llenguatge propi d’expressió artística”.

Divendres 19 de juliol de 2019

21.30

Amfiteatre del Jardí de l'Espai Cultura Sabadell

15,00€

INTÈRPRETS

Jordi Molina, tenora, composició i direcció musical
Joan Díaz, teclats
Joan Aguiar, violí, guitarró i mandola
Franco Molinari, contrabaix
Marc Vila, percussions
Ramon Prats, batería
Júlia Molina, veu

Espectacle inclòs al XX Festival Internacional de Música de Sabadell

#JordiMolinaAlaFresca

Comparteix aquest espectacle

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

Si t'agrada aquest espectacle, també et recomanem...