‘CATALUNYA 1937. MÚSICA I DANSA EN TEMPS DE LA REPÚBLICA’, COBLA MEDITERRÀNIA

MÚSICA

Dijous, 6 de juliol, a les 22 h | Amfiteatre de l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859

🎟️ Compra entrades per a aquest espectacle

A primers de febrer de 1937, fa 80 anys, sortia de Catalunya cap a França una ambaixada cultural i artística que es va anomenar la Cobla Barcelona. Estava formada pel tenor Emili Vendrell, el ballarí Joan Magrinyà i el pianista Isidre Marvà. Aquesta expedició d’artistes catalans va recórrer França, Bèlgica, Luxemburg i l’antiga Txecoslovàquia. L’objectiu era crear a Europa un clima de simpatia envers la República i recaptar fons a favor dels refugiats i les víctimes, dones i infants de la guerra d’Espanya.

Aquella tournée va durar nou mesos i van fer 220 actuacions. Xavier Garcia i Soler, biògraf de Joan Magrinyà, diu d’aquella ambaixada: “Era Catalunya que a través d’ells donava una bella mostra dels seus valors, de la seva manera d’ésser. Era, realment, una bona ambaixada, de primera categoria…la millor”.
Un d’aquells programes que van fer és el que ara reprodueix la Cobla Mediterrània al Fresc Festival. La Cobla Mediterrània, formada pel ballarí Xavier Benaque, el tenor Ezequiel Casamada i la pianista Nora Girbau, reprenen el rol dels seus il·lustres antecessors de la Cobla Barcelona en un concert únic i evocador. Un concert recuperat per Tomàs Manyosa i realitzat amb la col·laboració de Josep Maria Serracant, de Músics per la Cobla.

Concert Extraordinari inclòs en el programa del XVIII Festival Internacional de Música de Sabadell 2017

Fitxa Artística
Xavier Benaque, ballarí
Ezequiel Casameda, tenor
Nora Girbau, piano
Bernat Castillejo, director
Programa
Obres de: A. Borgunyó, J. Manén, F. Pujol, J. Garreta, J. Sancho Marraco, E. Morera, R. Lamote de Grignon, A. Vives, J. Zamacois, I. Albèniz, M. de Falla, E. Granados, J. Turina, J. Serra, E. Toldrà, B. Morató i cançons populars.
Durada: 1 hora i 30 minuts.
Preu
Entrada general: 20€
Socis de Joventuts Musicals de Sabadell: 10€